Artikel 1 | Toepasselijkheid
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle mondelinge en schriftelijke offertes en overeenkomsten van of met en alle daarmee verband houdende handelingen, zowel van voorbereidende als uitvoerende aard.
Artikel 2 | Bedrijfsomschrijving
TRES hypnotherapie richt zich op hypnose en hypnotherapie in de meest ruime zin. TRES hypnotherapie is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer: 27260357.
Artikel 3 | Definities
Zorgaanbieder: Monique van Zeijl eigenaar van TRES hypnotherapie en gebruik makend van deze algemene voorwaarden bij het aanbieden van al haar diensten.
Wederpartij: de cliënt die gebruik maakt van de aangeboden diensten van TRES hypnotherapie.
Overeenkomst: alle afspraken die gemaakt worden tussen wederpartij en zorgaanbieder over de door TRES hypnotherapie aangeboden diensten. Deze afspraken worden schriftelijk bevestigd aan wederpartij na een intakegesprek door zorgaanbieder. Wederpartij stuurt desgewenst voor aanvang van de opdracht een exemplaar getekend retour of bevestigt deze per mail.
Artikel 4 | Uitvoering van de overeenkomst
1. Zorgaanbieder zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen uitvoeren. Zorgaanbieder heeft jegens de uitvoering van de overeenkomst een inspanningsverplichting en kan derhalve niet worden aangesproken vanuit een resultaatsverplichting.
2. Door bevestiging van de overeenkomst en deze algemene voorwaarden geeft wederpartij toestemming zijn/haar NAW gegevens en telefoonnummer te gebruiken voor vastlegging in het klantenbestand van zorgaanbieder voor administratieve doeleinden.
3. De wederpartij draagt er zorg voor dat alle informatie, waarvan wederpartij aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan de wederpartij redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze nodig zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, tijdig aan zorgaanbieder worden verstrekt. Indien deze gegevens niet tijdig zijn verstrekt behoudt zorgaanbieder zich het recht voor de uitvoering van de overeenkomst op te schorten.
Artikel 5 | CAT-reglement
1. Wederpartij is op de hoogte van de door zorgaanbieder gebruikte behandelvorm(en) en van het behandelplan (rekening houdende met het feit dat een behandelplan een schatting is.)
2. Zorgaanbieder is verplicht de wederpartij door te verwijzen naar een collega CAT-therapeut of arts indien de hypnotherapie niet toereikend is of niet kan worden voortgezet wegens ziekte, overlijden of een aandoening.
3. Indien de behandeling wordt beëindigd door de wederpartij en dit gebeurt tegen het advies van de CAT-therapeut in, de wederpartij dit doet voor eigen risico en bereid is een verklaring te tekenen waarop wederpartij erkent de behandeling zonder goedkeuring van de CAT-therapeut te beëindigen.
4. De behandeling kan door de CAT-therapeut eenzijdig worden beëindigd als redelijkerwijs niet van hem/haar kan worden verwacht dat hij/zij de behandeling voortzet.
5. De wederpartij is op de hoogte van het feit dat de CAT-therapeut een klantendossier bijhoudt.
6. De CAT-therapeut behandelt het klantendossier overeenkomstig met de eisen die gesteld worden door het CAT-bestuur en volgens de Nederlandse privacyregels.
7. De wederpartij een kopie kan vragen van dit klantendossier dat op wederpartij van betrekking is.
8. De wederpartij vernietiging van het klantendossier dat op wederpartij van toepassing is kan eisen en de CAT-therapeut wettelijk verplicht is hieraan mee te werken tenzij er een wettelijk (juridische) aanwijsbare reden voor is of indien de persoonsgegevens essentieel zijn voor de zorg van een andere wederpartij in verband met erfelijke ziektes of vanwege een andere aanwijsbare medische oorzaak.
Artikel 6 | Prijzen en offertes
1. Alle offertes en prijsopgaven door zorgaanbieder gedaan, zijn vrijblijvend, zowel wat betreft prijs, inhoud en levertijd en vervallen na 30 dagen.
2. Offertes zijn gebaseerd op de bij zorgaanbieder beschikbare informatie.
3. De wederpartij is op de hoogte gesteld van de door zorgaanbieder gevraagde tarieven.
4. Een overeenkomst komt tot stand op het moment dat de door wederpartij voor akkoord getekende offerte of overeenkomst door zorgaanbieder is ontvangen en geaccepteerd en/of per mail is vastgelegd.
5. In de overeenkomst kunnen nadere prijsafspraken worden vastgelegd, zoals inhuur derden, inhuur accommodatie, middelen, reiskosten e.d.
6. De zorgaanbieder is gerechtigd ieder jaar de overeengekomen prijs te verhogen.
Artikel 7 | Betalingsvoorwaarden
1. Facturatie vindt plaats zoals aangegeven in de bijgevoegde overeenkomst. Betaling vindt plaats in onderling overleg tussen wederpartij en zorgaanbieder. Wederpartij ontvangt een declaratienota van zorgaanbieder en de betaling dient te geschieden door overmaking op het bankrekeningnummer van zorgaanbieder ofwel per contante betaling direct na de behandeling. De betalingstermijn die gehanteerd wordt bij bankoverschrijving is 14 dagen na factuurdatum.
2. Bij niet tijdige betaling of het verzuimen van de betaling is wederpartij van rechtswege in verzuim en behoudt zorgaanbieder zich het recht voor de uitvoering van de overeenkomst met onmiddellijke ingang stop te zetten. Ook is wederpartij vanaf dat moment wettelijke rente verschuldigd over het openstaande bedrag. Indien zorgaanbieder de vordering ter incasso uit handen geeft is wederpartij tevens verschuldigd de gerechtelijk en buitengerechtelijke kosten die met deze incasso gemoeid zijn.
3. Bij eventuele bezwaren aangaande de factuur dient wederpartij dit binnen twee weken na het ontvangen van de factuur schriftelijk kenbaar te maken bij zorgaanbieder.
Artikel 8 | Duur en beëindiging
1. De duur van het behandeltraject zoals vastgelegd in de overeenkomst tussen wederpartij en zorgaanbieder, kan te allen tijde met wederzijds goedvinden door beide partijen worden beëindigd dan wel worden verlengd.
2. Beëindiging van het behandelingstraject kan eenzijdig plaatsvinden door de wederpartij indien hij/zij de behandeling niet langer op prijs stelt of nodig acht.
3. Beëindiging van de overeenkomst laat onverlet de financiële verplichting die nog nagekomen moeten worden.
Artikel 9 | Annulering
1. Annulering van afspraken dient uiterlijk 48 uur voor het afgesproken tijdstip te geschieden.
Voor annulering van afspraken gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:
- Tot 48 uur voor aanvang is de wederpartij geen kosten verschuldigd.
- 24 uur voor aanvang van een consult is de wederpartij 50% van het bedrag van de afspraak verschuldigd.
- Binnen 24 uur voor aanvang van een consult is de wederpartij 100% van het bedrag voor de afspraak verschuldigd.
2. Indien annulering niet of te laat geschiedt, is de zorgaanbieder gerechtigd de betreffende dienst(en) in rekening te brengen, onverkort het recht op betaling van alle in deze door hem/haar gemaakte kosten.
Artikel 10 | Het verzetten van afspraken
1. Indien een consult op verzoek van de wederpartij wordt verschoven naar een latere datum is de wederpartij bij verschuiving tot 48 uur voor aanvang van de afspraak geen kosten verschuldigd, binnen 48 uur voor aanvang 50% van het bedrag voor de afspraak en binnen 24 uur voor aanvang van de afspraak het volledige bedrag.
2. De zorgaanbieder is in redelijkheid gerechtigd een reeds geplande afspraak te wijzigen.
Artikel 11 | Geheimhouding
1. Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alles wat is besproken tijdens of in het kader de behandeling of adviesopdrachten.
2. In het geval van dreigend gevaar voor zowel wederpartij als de samenleving behoudt zorgaanbieder zich het recht de geheimhouding te doorbreken en zal zij de daartoe bevoegde en bestemde instanties inlichten.
3. Indien op grond van een wettelijke bepaling of een rechterlijke uitspraak zorgaanbieder gehouden is vertrouwelijke informatie aan door de wet of de bevoegde rechter aangewezen derden mede te verstrekken en zorgaanbieder zich ter zake niet kan beroepen op een wettelijk dan wel door de bevoegde rechter erkend of toegestaan recht van verschoning, dan is zorgaanbieder niet gehouden tot schadevergoeding of schadeloosstelling.
Artikel 12 | Aansprakelijkheid
1. Zorgaanbieder aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid, hoe dan ook, voor schade ontstaan door of in verband met door haar verrichte diensten.
2. De aansprakelijkheid van zorgaanbieder is beperkt tot de factuurwaarde van de opdracht, althans dat gedeelte van de opdracht waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft.
3. In afwijking van hetgeen in lid 2 van dit artikel is bepaald, wordt bij een opdracht met een langere looptijd dan zes maanden, de aansprakelijkheid verder beperkt tot het over de laatste zes maanden verschuldigde factuurbedrag.
4. Zorgaanbieder is niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade die wederpartij lijdt ten gevolge van handelingen of beslissingen genomen naar aanleiding van of tijdens de behandeling of adviesopdrachten. Wederpartij blijft te allen tijde zelfverantwoordelijk voor gemaakte keuzes.
5. Elke aansprakelijkheid van zorgaanbieder voor bedrijfsschade of andere indirecte schade of gevolgschade, van welke aard dan ook, is nadrukkelijk uitgesloten.
Artikel 13 | Klachtenprocedure
1. Indien wederpartij klachten heeft over de verrichtte werkzaamheden dient zij/hij dit binnen 14 dagen na het ontstaan van de klacht schriftelijk kenbaar te maken bij de zorgaanbieder.
2. De wederpartij is op de hoogte van de klachtenprocedure en kan zich voor klachten wenden tot de door de CAT-therapeut gevoerde geschilleninstantie.
3. Na kennisname en bespreking van de klacht met wederpartij zal zorgaanbieder zo goed mogelijk uitvoering geven aan de gekozen oplossingsrichting.
Deze voorwaarden zijn opgesteld volgens de nieuwe richtlijnen CAT 2019 en de wettelijke verplichtingen aangaande AVG van 25 mei 2018. Voor aanvang van de diensten door zorgaanbieder zijn deze aan de wederpartij verstrekt en vormen een onderdeel van de overeenkomst.